Koulutukset

KOULUTUKSET

 

Kaikki kurssit maksetaan kun paikkasi kurssilla on varmistunut. Maksut tilille FI 30 2235 2000 084276. Viite 20006.  Ota kuitti mukaan ensimmäiselle koulutuskerralle tai skannaa kouluttajalle.

Kurssit on tarkoitettu ensisijaisesti yhdistyksen jäsenille. Muiden osallistuminen on mahdollista korotetulla osallistumismaksulla, mikäli kurssilla on tilaa.

Lisätietoa Pirkanmaan Noutajakoirayhdistyksen tottelevaisuuskoulutuksista saa tottelevaisuustoimikunnan vetäjältä Susanna Jussila (sussu.jussila(at)gmail.com).

Kurssitoiveita rally-tokosta toivotaan laitettavan suoraan rally-tokokoulutusvastaava Mimoza Vierikolle ( mimoza.vierikko(at)gmail.com).

 

 

Lajitreenien Alkeet: 

 

    Alkeiskurssi koiran kanssa harrastamisesta kiinnostuneille!

Kurssilla opetellaan erityisesti tokossa ja rally-tokossa vaadittavia taitoja, mutta kurssi tukee hyvin myös muita lajeja. Kurssin tavoitteena on valmentaa koirakkoa kohti lajitreenejä sekä kilpailemista. Kurssi sopii koiran kanssa harrastamisesta ja mahdollisesti kilpailemisesta kiinnostuneille (kisatavoitteita ei tokikaan tarvitse vielä olla, kurssille voi hyvin tulla tutustumaan tokon ja rally-tokon harrastamisen maailmaan!). 

Kurssille osallistuvan koiran tulee hallita vähintään pentu- ja/tai petokurssin taidot, ja koiran on tärkeätä osata työskennellä oman ohjaajan kanssa myös silloin, kun kentällä on muita koiria. Koiralla tulee olla varma luoksetulo. Toivottavaa on, että kurssilaiset sitoutuvat treeneihin ja ovat valmiita tekemään annetut kotiläksyt. 


 

 Pennut:

Koulutus on tarkoitettu nuorten koirien tottelevaisuuden perustaitojen harjoitteluun.

Pentukoulutukseen voi osallistua terveen alle 9 kk ikäisen pennun kanssa.

Ennen kurssia osallistujille lähetetään ohje, jossa kerrotaan koiranpennun kouluttamisen periaatteita, miten kurssia varten olisi hyvä valmistautua ja mitä kurssille tarvitaan mukaan. Huolellinen tutustuminen ohjeisiin ennen koulutukseen tuloa on tärkeää.

Koulutuksen sisältö muokataan ryhmälle sopivaksi mm. pentujen iän ja taitotason mukaan.Koulutuksessa keskitytään mm. seuraaviin asioihin: Kontakti ohjaajaan, koiran palkkaaminen, koiran motivointi, ryhmässä oleminen, luoksepäästävyys, leikittäminen ja sosiaalinen palkkaus, perusasentoa ja paikalla pysymistä, taluttimessa seuraaminen vetämättä, ohitusharjoitukset, luoksetulo, paikalla pysyminen, noutoesineisiin tutustuminen ja noutamisen alkeet.     

 

PENTUKURSSI ALLE 9KK IKÄISILLE NOUTAJAN ALUILLE

--TÄYNNÄ!!--

Kurssipäivät: 2.10, 4.10, 9.10, 11.10 ja 16.10  KLO18

Kurssipaikka: Kangasala

Kouluttaja: Sini Lääperi

 

Kurssilla käydään läpi koirankoulutuksen perusasioita: palkkaamista, kontaktin luomista, luoksetuloa, remmissä kulkemista, ohittamista ja paikallaoloa. Ryhmään otetaan 6 koirakkoa ja harjoituksia sovelletaan ryhmän ja pennun /ohjaajan kokemuksen mukaan. 

 

Ilmoittautuminen sähköpostilla 9.9 alkaen: sini.laaperi@hotmail.com

 

Kurssimaksu 30€ tulee maksaa kurssipaikan varmistuttua.

 


 

PENNUSTA PÄTEVÄKSI KOIRAKANSALAISEKSI - Teema ilta

 

15.10 maanantaina klo17-19, Teiskossa.

 

Tässä koulutuksessa opetellaan mm:

- Pennun palkitsemista ja motivointia

- Pohditaan yhdessä millaisia arjensankarin taitoja aikuiselta koiralta toivotaan ja kuinka niitä lähdetään pennulle opettamaan

- Harjoitellaan kontaktia, luoksetuloa ym tärkeitä taitoja

- Pohditaan yhdessä millaisia kokemuksia pennulle kannattaa hankkia, jotta siitä kasvaisi reipas aikuinen koira.

 

Kouluttajina: Tiina Ruuskanen & Susanna Jussila

 

Ilmoittautumiset 27.9 alkaen: sussu.jussila@gmail.com

 

12 pentua mahtuu mukaan.

 

Osallistumismaksu 10€ tulee maksaa kurssipaikan varmistuttua.

 


Perustottelevaisuus (peto):

Koulutus on tarkoitettu arkielämässä tarvittavien tottelevaisuuden perustaitojen harjoitteluun. Lisäksi koulutus on tarkoitettu taipumuskokeisiin tai lajiharjoitteluihin tähtäävien koirakoiden tottelevaisuuden perustaitojen harjoitteluun. Koulutus yhdistettynä omatoimiseen harjoitteluun pyrkii antamaan valmiuden myös lajikohtaisten tottelevaisuustestien läpäisemiseen.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki arkielämän perustottelevaisuuden koulutusta tarvitsevat sekä taipumuskokeisiin (NOU) tai minkä tahansa noutajan kanssa harrastettavan lajin (NOME, TOKO, MEJÄ, VEPE, jne) harjoitteluun tähtäävät koirakot 6kk iästä ylöspäin ja osaamistasosta riippumatta.

Koulutuksessa keskitytään mm. seuraaviin asioihin: Kontakti ohjaajaan, koiran palkkaaminen, ryhmässä oleminen, istuminen, perusasento, paikalla pysyminen, luoksetulo, pillikäskyt luoksetulossa, taluttimessa kulkeminen, ilman talutinta kulkeminen, maahan meneminen, noutoesineisiin tutustuminen ja noutamisen alkeet.

 


PETO-KURSSI

ALKAEN TI 7.8.2018 klo18 --TÄYNNÄ!

-ILMOITTAUTUMINEN 23.7 alkaen-

 

Kurssipäivät: ti 7.8, to 16.8, ti 21.8 , ti 28.8, ti 4.9 ja yhteenveto-kerta ke 12.9. Klo18-20 (21)

 

Kouluttajana: Satu Rivinoja

Kurssille otetaan 6-7 koirakkoa, kurssi pidetään Tampere-Kangasala akselilla. 

Ilmoittautumiset 23.7 alkaen: rivinojas@gmail.com

Kurssimaksu 30€ maksetaan kurssipaikan varmistuttua.

 

Koulutuksessa keskitytään mm. seuraaviin asioihin: Kontakti ohjaajaan, koiran palkkaaminen, ryhmässä oleminen, istuminen, perusasento, paikalla pysyminen, luoksetulo, pillikäskyt luoksetulossa, taluttimessa kulkeminen, ilman talutinta kulkeminen, maahan meneminen, noutoesineisiin tutustuminen ja noutamisen alkeet.

 

 


UUSI! (toivotaankin kurssille osallistuvilta palautetta!)

 

Perustottelevaisuus nome:

 

Suunnattu nomesta kiinnostuneille, sopii hyvin esimerkiksi taippareihin tähtääville koirakoille.

 Kurssilla käydään läpi nomessa tarvittavia perustottelevaisuutta kuten luoksetulo, sivulla kulkeminen, perusasento ja sen avulla koiran suuntaaminen, noudon osa-alueet sekä häiriöt ja maltti.


 

Perustottelevaisuus NOME (intensiivikurssi)

-30.5 alkaen 

--TÄYNNÄ!--
 

Noutajan perustaitoihin tähtäävä perustottelevaisuuskurssi pikaisella aikataululla. Harjoittelemme opettamaan koiralle noutolajeissa ja käytännön metsästyksessä tarvittavia perustottelevaisuustaitoja. Kurssille voi osallistua paitsi aikuisen koiran, myös rokotetun pennun tai nuoren koiran kanssa. Kurssilla keskustellaan koiran hallinnasta ja viretilasta, perusasennosta, seuraamisesta, pillikuuliaisuudesta ja perusnoudon alkeista. Tehtävät muokataan jokaisen koirakon tavoitteiden ja taitotason mukaan. Esimerkiksi taippareihin tähtäävät koirakot voivat hyvin aloittaa tällä kurssilla ennen taipparikurssille osallistumista.

6 kurssikertaa Vesilahdella: 

ke 30.5. 18-19.30
pe 1.6. 18-19.30
ke 6.6. 18-19.30
to 7.6. 18-19.30
ma 11.6. 18-19.30

ke 13.6. 18-19.30

 

Kouluttaja: Riikka Pöyhönen

 

Kurssimaksu 30 e maksetaan paikan varmistuttua. Kurssille mahtuu 6 koirakkoa.

Ilmoittautumiset sähköpostilla 18.5 alkaen:  riikkapoy@gmail.com

 


PERUSTOTTELEVAISUUS-NOME (Jatko) -TÄYNNÄ!!

 

Noutolajeissa tarvittavaa perustottelevaisuutta, koiranhallintaa ja yhteistyötä. 

 

Kurssilla kukin ohjaaja asettaa itselleen ja koiralleen tavoitteen. Emme juuri tee noutotehtäviä, vaan keskitymme noutajien rodunomaisissa kokeissa ja käytännön metsällä tarvittaviin perustaitoihin, joiden hallinnan kautta lajitaitojen opettaminen on helpompaa ja mukavampaa. Kurssi on jatkoa peto-nome -ryhmille, joissa keskitytään paikallaoloon, perusasentoon, seuruuseen, luoksetuloon ja perusnoutoihin. Teemme ensimmäisellä kerralla kaikille koirakoille omat tavoitteet kurssille, ja nämä tavoitteet voivat olla esim. vaivatonta seuruuta haastavissa häiriöissä, yhteistyötä tai pillikuuliaisuutta. Kurssille osallistuvilla koirakolla on hyvä olla tottelevaisuutta opeteltuna ja perustaitoja harjoiteltuna jonkin verran (esim. peto-kurssi). Muuten tasovaatimuksia ei ole.

 

Suunnittelemme kurssin ensimmäisellä kerralla ryhmän tavoitteiden ja toiveiden mukaan. Kokoontumispaikoiksi sovitaan tarpeen mukaan ranta-, metsä-, ja peltomaastoja Vesilahdella. Kurssi pidetään aina klo 18-19.30.

 

Kurssipäivät: 

30.8.

3.9.

13.9.

17.9.

27.9.

1.10.


Kurssi kokoontuu kuusi kertaa ja kurssimaksu 30e maksetaan paikan varmistuttua.

Ohjaaja Riikka Pöyhönen

 

Ilmoittautumiset 17.8. alkaen sähköpostilla: riikkapoy@gmail.com

 


 

            


Tokon alkeet:

Koulutus on tarkoitettu jatkokoulutukseksi koirakoille, joilla perustottelevaisuus on jo suhteellisen hyvin hallinnassa. Koulutus sopii sekä tottelevaisuuskokeista (TOKO) kiinnostuneille että arkielämän tueksi ja aktivoinniksi.

Mukaan ovat tervetulleita koirakot, jotka osaavat suhteellisen hyvin pentu-, arkitottelevaisuus- tai perustottelevaisuuskoulutuksissa opetetut asiat. Osallistumisen edellytyksenä on, että koira on jo suhteellisen hyvin ohjaajansa hallinnassa (ei enää ”sinkoile” taluttimessa) ja jolla on suhteellisen varma paikallaolo ja luoksetulo.

Tokon alkeissa vahvistetaan ja syvennetään (pennut, arkitottelevaisuus, perustottelevaisuus) opittuja asioita. Perusasioita harjoitellaan edelleen, mutta lisäksi harjoitellaan TOKO:n alokasluokan liikkeitä. Tokon alkeet sisältää myös ”häiriöharjoittelua”.

 

TOKON ALKEET 8.8 ALKAEN  --TÄYNNÄ!

-ILMOITTAUTUMISET 23.7-->

 

5 kertaa: ke 8.8, ke 15.8, ke 22.8, ke 29.8 ja ke 5.9 Klo18.30

 

Kurssi pidetään Tampereella.

Kouluttaja: Susanna Jussila

Kurssille on rajattu osallistujamäärä.

 

 Kurssimaksu 30€ tulee maksaa osallistumispaikan varmistuttua.

Ilmoittautumiset 23.7 alkaen: sussu.jussila@gmail.com

 

Kurssilla harjoitellaan: koiran palkitsemista, kontaktia, paikallaoloa, seuraamista, seuraamisesta maahanmenoa, luoksetuloa, noutoesineen pitämistä, kauko-ohjausta, estehyppyä sekä häiriönalaista työskentelyä.


 


Tokon jatkavat:

 

Koulutus on tarkoitettu TOKO –kokeisiin tähtääville koirakoille, joilla perustottelevaisuus on jo hallinnassa. Koirakoiden ei vielä tarvitse olla ”kilpailuvalmiita”.

Mukaan ovat tervetulleita koirakot, jotka osaavat hyvin tokon alkeissa opetetut asiat. Osallistumisen edellytyksenä on, että koira on hyvin ohjaajansa hallinnassa, sillä on varma paikallaolo ja luoksetulo sekä ohjaajalla on vahva motivaatio harjoitteluun.

Koulutuksessa harjoitellaan TOKO:n alokasluokan liikkeitä paneutuen myös liikkeiden yksityiskohtiin. Koulutuksessa tutustutaan ajan sallimissa puitteissa myös osaan ylempien luokkien liikkeistä ja annetaan ohjeita niiden omatoimiseen harjoitteluun.

 

 

 

Toko ALO/AVO:

Koulutus on tarkoitettu TOKO –kokeissa kilpaileville/kilpailemaan aikoville koirakoille.

Mukaan ovat tervetulleita koirakot, jotka osaavat jo suhteellisen hyvin TOKO:n alokasluokan liikkeet. Ohjaajilla oletetaan olevan vahva motivaatio harjoitteluun ja tavoitteena kokeisiin.

Koulutuksessa harjoitellaan TOKO:n alempien luokkien liikkeitä ryhmän taitotason mukaan koulutuksen sisältöä muokaten. Koulutuksessa annetaan ohjeita eri luokkien liikkeiden omatoimiseen harjoitteluun.

 

KILPAILEVAT ALKAEN

 

UUSI!!

Lapsi ja koira -kurssi:

 

Tällä kurssilla kouluikäiset lapset pääsevät tutustumaan koiraharrastukseen rennossa ilmapiirissä. Kurssilla opetellaan kontaktia, yhteistyötä sekä erilaisia temppuja yhdessä koiraystävän kanssa.

Lapset koirineen ovat lasten vanhempien vastuulla koko kurssin ajan. Alle 15-vuotiailta lapsilta ei edellytetä yhdistyksen jäsenyyttä, riittää että toinen lapsen vanhemmista on yhdistyksen jäsen. 

 

Kurssikerrat ovat: Maanantai 19.3 klo18-19 , maanantai 2.4 klo18-19 sekä maanantai 9.4 klo18-19.

Kurssipaikka: Kangasala

Kouluttajat: Minna Ylinen ja Susanna Jussila

 

Kurssille ovat tervetulleita kaikentasoiset koirakot.

Kurssille on rajattu osallistujamäärä. Kurssimaksu 30€ tulee maksaa osallistumispaikan varmistuttua.

 

Ilmoittautumiset sähköpostilla 1.3 alkaen: minnanuusku@gmail.com

KURSSI EI VALITETTAVASTI TOTEUTUNUT TÄLLÄ KERTAA VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI.

 

UUSI!

NOME- ja MEJÄ perusteet sekä perustottelevaisuus (PETO)

 

Kurssilla harjoitellaan perustottelevaisuutta sekä tutustutaan sekä NOME:n että MEJÄ:n perusteisiin. PETO kerroilla harjoitellaan muissa lajeissa tarvittavaa koiran hallintaa ja yhteistyötä. NOME kerroilla tehdään  lajiharjoittelun ensimmäisiä harjoituksia dameilla sekä laahausjälki kanilla/linnulla. MEJÄ-kerroilla kerrotaan jäljen tekemisen perusteet, vedetään avo-jälki, jonka yksi kurssin koirista ajaa. Muut ohjaajat ovat mukana jäljen teossa, seuraavat jäljestystä ja näin osaavat jatkaa treenejä omatoimisesti.

Kurssin kouluttajina ovat Jaana ja Esa Tala, koulutuskerrat ovat Tampereella/Teiskossa. Tarkemmat paikat ilmoitetaan kurssilaisille. Kurssille tulevien koirien on oltava ohjaajan hallinnassa. Kurssille otetaan 6 koirakkoa.

PETO-kerrat ma 9.4 ja to 12.4

NOME-kerrat ma 16.4. ja to 19.4.

MEJÄ-kerrat ti 24.4. ja ke 25.4 (jos mejä-viikolla on lunta sovitaan uusi aika kurssilaisten kesken)

Kurssimaksu 35 € maksetaan kurssipaikan varmistuttua yhdistyksen tilille, huomaa viitenumero! FI 30 2235 2000 084276 ja viite 10029

Ilmoittautumiset: Pirkka.nomekurssit@gmail.com