Valmennusryhmät 2024

NOME:n valmennusryhmät 2024

 

Valmennusryhmät on tarkoitettu noutajien rodunomaisissa lajeissa kilpaileville tai kilpailemaan aikoville koirakoille Pirkanmaan alueella. Valmennusryhmät treenaavat pääosin itsenäisesti, joten ohjaajan on pystyttävä suunnittelemaan treenejä itselleen ja omalle ryhmälle koulutuksissa saatujen vinkkien avulla sekä autettava myös muita ryhmän jäseniä treeneissä. 

Valmennusryhmän harjoitukset ja harjoituspaikka

Ryhmiä muodostetaan mukaan hakeneiden koirien tason mukaan ja ryhmien lukumäärä riippuu hakijoiden lukumäärästä. Yhteen ryhmään valitaan noin 6 koirakkoa. Alustavasti on suunniteltu seuraavia ryhmiä:

AVO/VOI: koirakoille, joiden tavoitteena on kilpailla WT ja Nome A-kokeissa. Ryhmää kouluttaa Maarit Martikainen ja Maaritin koulutukset ovat pääosin Pälkäneen suunnalla. Ryhmä voi varata omatoimitreeneihin ajan yhdistyksen treenipellolta kerran viikossa tai treenata ryhmäläisten omissa treenipaikoissa. Ryhmä valitaan koetulosten/hakemuksen tietojen perusteella

ALO/AVO: Kilpaileville koirakoille, pääsyvaatimuksena tulos alokkaasta. Ryhmää kouluttaa Sanna Pietikäinen, Sannan treenit pääosin yhdistyksen treenipellolla Teiskossa. Ryhmä voi varata omatoimitreeneihin ajan yhdistyksen treenipellolta kerran viikossa tai treenata ryhmäläisten omissa treenipaikoissa. Ryhmä valitaan koetulosten/hakemuksen tietojen perusteella

ALO: kokeisiin tähtääville. Ryhmää kouluttaa Tiina Ruuskanen, Tiinan treenit on pääosin yhdistyksen treenipellolla tai muuten Teiskossa. Ryhmä voi varata omatoimitreeneihin ajan yhdistyksen treenipellolta kerran viikossa tai treenata ryhmäläisten omissa treenipaikoissa. Tähän ryhmään hakemuksen liitteeksi treenisunnitelma omalle koiralle ja ryhmälle sopivasta treenistä.

Nuoret koirat: tavoitteena on tänä vuonna taipparit ja sen jälkeen jatkaa koeuraa joko samana vuonna tai seuraavana. Ryhmää kouluttaa Susanna Jussila, Susannan treenit pääosin yhdistyksen treenipellolla Teiskossa. Ryhmä voi varata omatoimitreeneihin ajan yhdistyksen treenipellolta kerran viikossa tai treenata ryhmäläisten omissa treenipaikoissa. Tähän ryhmään hakemuksen liitteeksi treenisunnitelma omalle koiralle ja ryhmälle sopivasta treenistä.

Jokainen ryhmä saa koulutusta 8 kertaa ja koulutusten ajankohta sovitaan ryhmän ja kouluttajan kesken. Näiden koulutusten lisäksi ryhmän olisi hyvä treenata yhdessä vähintään 2 kertaa kuukaudessa. Jos ryhmä treenaa omatoimisesti pääosin yhdistyksen pellolla, on hyvä sopia vakioaika niin aikojen sopiminen muiden ryhmien ja koulutusten kanssa onnistuu paremmin. Tarkoituksena on, että ryhmän jäsenet suunnittelevat treenit koko ryhmälle vuorotellen ja ryhmä toimii aktiivisesti koko ryhmän koirakoiden koulutuksen hyväksi.

Hinta

Valmennusryhmän hinta on 80 € / koirakko ja maksetaan yhdessä erässä paikan vahvistuksen yhteydessä 

Valintaperusteet

Valmennusryhmäläiset valitaan hakemusten perusteella. Valintakriteereinä ovat mahdolliset koetulokset, kokemus suhteessa ryhmän tasoon ja aktiivisuus NOME:ssa. Tarkoituksena on valita tavoitteellinen ryhmä, jossa kaikki vievät yhdessä toisiaan eteenpäin. Ryhmä ei siis sovi aivan aloittelijoille vaan hakijoilla on oltava jonkin verran kokemusta nomesta ja treenien suunnittelusta. 

Hakeminen ryhmään

Kerro hakemuksessa:

 • Koiran nimi
 • Koiran ikä
 • minkä tasoiseen ryhmään olet hakemassa
 • mahdolliset koetulokset
 • miksi haet tähän ryhmään
 • tavoitteet tulevalle kaudelle
 • muuta mitä haluat koirastasi kertoa
 • Ohjaajan nimi
 • Ohjaajan kotipaikkakunta
 • Ohjaajan puhelinnumero
 • Ohjaajan kokemus ja harrastuneisuus noutajien rodunomaisissa lajeissa
 • Sekä muuta, mitä haluat kertoa valintaan liittyen

 

ALO ja nuorten koirien ryhmään hakemuksen liitteeksi suunnitelma hakemallesi ryhmälle sopivasta treenistä.

Hakemukset osoitteeseen tiina.ruuskanen@pirkannuusku.net 24.11-17.12.2023